@article{oai:teapot.lib.ocha.ac.jp:00034224, author = {高崎, みどり and TAKASAKI, Midori}, journal = {お茶の水女子大学人文科学研究}, month = {Mar}, note = {application/pdf, 紀要論文, 随筆と自然談話を材料にして、日本語の美味を表す語が、それぞれ使用に性差がみられたり、ジェンダーをクロスさせて使用されたりしていること、そして、話し言葉と書き言葉、和語と漢語、丁寧な言葉と非丁寧な言葉などとして使い分けられていることを示す。, This paper investigates usage of words that expresses good flavor in written essays and natural conversations and gives evidence for narrowing in the gap between and crossover in gendered usage, as well as characteristics related to genre (written vs. spoken), register (wago vs. kango), and word choice (polite word vs. non-polite word, formal word vs. informal word).}, pages = {55--68}, title = {美味を意味する語の使用と性差 : 「おいしい」を中心に}, volume = {8}, year = {2012} }