WEKO3
アイテム
年齢や性差による弁当内容の違いの検討
http://hdl.handle.net/10083/53986
http://hdl.handle.net/10083/539865df42677-d747-4ca9-a4af-434b0cb29a7a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
4_p.22-29.pdf (603.5 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2013-11-14 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 年齢や性差による弁当内容の違いの検討 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Investigation of difference in the contents of lunch box among age and gender in preschoolers | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | lunch box | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | preschooler | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | age difference | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | gender difference | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 弁当 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 幼児 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 年齢 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 性差 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
瀬尾, 知子
× 瀬尾, 知子× Senoo, Tomoko |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | This study examines whether contents of lunch box are different among age groups and gender.\ I investigated how the proportion of a staple, main dish and side dish in the lunch box was different among\ age groups and gender. The results indicated that there were significant differences. Boys had a larger staple in\ the lunch box, while, girls had a larger side dish in the lunch box. In addition, the main dish was larger for\ five-year-old children than for four-year-old children.\ Moreover, I investigated whether there were differences in the composition of staples. The results indicated\ that there were significant differences among different age groups. For four-year-old children, the staple was\ presented in an easy to eat form (e.g., rice balls instead of plain rice). There was more variety of ingredients\ in the lunch box of five-year-old children. These results suggest that mothers adopt their cooking methods to\ the development needs and food preferences of their children. |
|||||
書誌情報 |
お茶の水女子大学子ども学研究紀要 巻 1, p. 22-29, 発行日 2013-06-30 |
|||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 21879710 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12633076 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
形態 | ||||||
値 | 603520 bytes | |||||
著者版フラグ | ||||||
値 | publisher | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 376 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | お茶の水女子大学子ども学研究会 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
値 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・NII | ||||||
値 | Departmental Bulletin Paper | |||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
値 | text | |||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
値 | 03 | |||||
所属 | ||||||
値 | お茶の水女子大学大学院博士課程 |