ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要
  2. お茶の水女子大學自然科學報告
  3. 1

チオ尿素に依る食品の貯藏に關する研究

http://hdl.handle.net/10083/1928
http://hdl.handle.net/10083/1928
0c8fe236-cecf-492f-9d42-53db7fa55810
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004829260.pdf KJ00004829260.pdf (498.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-04-30
タイトル
タイトル チオ尿素に依る食品の貯藏に關する研究
タイトル
タイトル On the Effectiveness of Thiourea in the Preservation of Foods
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ departmental bulletin paper
著者 稻垣, 長典

× 稻垣, 長典

WEKO 68790

稻垣, 長典

Search repository
Inagaki, Choten

× Inagaki, Choten

WEKO 68792

en Inagaki, Choten

Search repository
著者(ヨミ)
識別子Scheme WEKO
識別子 68791
姓名 イナガキ, チョウテン
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 My previous reports have been made on the thiourea as stabilizer for Vitamins (C, B_1 B_2, A and carotene), and this protective substance is harmless. This thiourea control stem-end rots and blue and green molsd decays. Samples used in this work were usually commercially picked lot were obtained from packing houses. The varieties were citrus fruits (Natsumikan, Unshu mikan) and peaches. The concentrations of thiourea were investigated in a series of tests in, which solutions of 0.1% to 10% were used. After thiourea treatment was stored at 25℃ 3 weeks, and a, the end of that time the total No. of decayed fruits was determinatedt and then from 2% to 5% thiourea solution was effective with 5 to 10 sees immersion at 15℃ and then drying (6% decay), whereas the controls avraged 40% decay. The blue and green molds, respectively, are caused by the fungi pen. italicum, P. digitatum. and citromyces, (isolated from decayed Unshu mikan) Tht concentrations of thiourea at these critical etiological factor ranged from 1 to 10 P.P.m. Thiourea is characterized by the presence of divalent sulfur and one NH_2 groups in the molecule a\
nd the presence of both is necessary for decay control. It may be that the fungicidal activity of thiourea is due simply to the presence of the sulfur but that the NH_2 group is essential for penetration. Effectiveness of thiourea-treatment is in stabilizing the vitamins and controlling decays of foods.
書誌情報 お茶の水女子大學自然科學報告

巻 1, p. 111-117, 発行日 1951-03
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 00298190
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00033958
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
形態
498320 bytes
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 400
出版者
出版者 お茶の水女子大学
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 紀要論文
資源タイプ・ローカル
紀要論文
資源タイプ・NII
Departmental Bulletin Paper
資源タイプ・DCMI
text
資源タイプ・ローカル表示コード
03
所属
Laboratory of Nutrition-Chemistry, Ochanomizu University
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2021-03-01 22:32:25.419861
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3