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Favorable Effects of Tea on Reducing the Cognitive Deficits and Brain Morphological Changes in Senescence-Accelerated Mice

http://hdl.handle.net/10083/33572
http://hdl.handle.net/10083/33572
ff49a11b-1068-46ac-abef-0c89796f30d9
名前 / ファイル ライセンス アクション
J J of nutritional science and vitaminology52(4)_yamamoto.pdf (1.6 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2009-04-27
タイトル
タイトル Favorable Effects of Tea on Reducing the Cognitive Deficits and Brain Morphological Changes in Senescence-Accelerated Mice
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 oolong tea
キーワード
主題Scheme Other
主題 green tea
キーワード
主題Scheme Other
主題 learning and memory
キーワード
主題Scheme Other
主題 brain degeneration
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 CHAN, Yin-Ching

× CHAN, Yin-Ching

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CHAN, Yin-Ching

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HOSODA, Kazuaki

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HOSODA, Kazuaki

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TSAI, Chin-Ju

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TSAI, Chin-Ju

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YAMAMOTO, Shigeru

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YAMAMOTO, Shigeru

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WANG, Ming-Fu

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WANG, Ming-Fu

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The present study was carried out to explore the effects of oolong and green teas on improving the memory deficits and brain pathological changes in senescence accelerated-prone mice P8 (SAMP8). Six-month-old mice were supplied with oolong tea, green tea or water as the sole drinking fluid for 16wk. The memory ability of mice was evaluated by passive and active avoidance tests, while the extent of the brain degeneration was measured by the spongiosis grades and the lipofuscin percentage in the hippocampus. The total grading score and serum biochemical levels were also measured. The results indicated that the mice supplemented with the oolong and green tea drinks reversed the cognitive impairment, lessened the spongy degeneration and lipofuscin, and increased the serum Trolox equivalent antioxidant capacity more than the control group. The total grading score of the oolong tea group was lower than that of the control group in male mice, whereas it did not differ among female groups. No differentiations in the concentrations of total cholesterol, triglyceride, glucose, iron or hemoglobin were observed among three d\<br/>rink groups. In conclusion, oolong and green teas could reduce the deteriorations of cognitive ability, brain degenerative changes and aging process in SAMP8, probably through the potent antioxidative activity of the tea.
書誌情報 Journal of nutritional science and vitaminology

巻 52, 号 4, p. 266-273, 発行日 2006-08
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 03014800
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA00703822
権利
権利情報 日本ビタミン学会
権利
権利情報 本文データは学協会の許諾に基づきCiNiiから複製したものである
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
形態
1575985 bytes
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者版フラグ
値 publisher
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 490
NIIサブジェクト
主題Scheme Other
主題 医学
出版者
出版者 日本ビタミン学会
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 学術雑誌論文
資源タイプ・ローカル
学術雑誌論文
資源タイプ・NII
Journal Article
資源タイプ・DCMI
text
資源タイプ・ローカル表示コード
01
異版である
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ URI
関連識別子 http://ci.nii.ac.jp/naid/110004789055
所属
Department of Food and Nutrition, Providence University
所属
Faculty of Wellness Studies, Kwassui Women's College
所属
Department of Food and Nutrition, Providence University
所属
International Nutrition, Ochanomizu University Graduate School of Humanities and Sciences
所属
Department of Food and Nutrition, Providence University
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Ver.1 2021-03-01 17:46:18.469847
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