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アイテム
The Polyphenol Content and Antioxidant Activities of the Main Edible Vegetables in Northern Vietnam
http://hdl.handle.net/10083/33580
http://hdl.handle.net/10083/335803b69cde0-16f4-4ff1-ab3d-7e11b5d9b245
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2009-05-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Polyphenol Content and Antioxidant Activities of the Main Edible Vegetables in Northern Vietnam | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | polyphenol | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antioxidant | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetable | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Vietnamese | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | LDL oxidation | |||||
資源タイプ | ||||||
資源 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
タイプ | journal article | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
著者 |
THU, Nghiem Nguyet
× THU, Nghiem Nguyet× SAKURAI, Chika× UTO, Harumi× Nguyen Van, CHUYEN× LIEN, Do Thi Kim× YAMAMOTO, Shigeru× OHMORI, Reiko× KONDO, Kazuo |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Oxidized low-density lipoprotein (LDL) is considered a risk factor in atherosclerosis, and polyphenols are the potential agents to inhibit the oxidation of LDL. We determined the polyphenol contents and the antioxidant activities of commonly consumed vegetables in Vietnam and assessed the quantity of the polyphenol intake from vegetables in the current Vietnamese diet. The polyphenol contents in 30 kinds of vegetables was determined by the Folin-Ciocalteu method. The antioxidant activities of vegetables were evaluated by measuring the oxidation of LDL and the reduction of the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical. In this study, some herbs and edible wild vegetables possessed high contents of polyphenols and antioxidant activities. Among green vegetables, sweet potato leaves showed both a high polyphenol content and antioxidant activity. The mean polyphenol daily intake of the Vietnamese was a 595 mg catechin equivalent. Water spinach, a kind of green vegetable, contributed the highest amount (45%) of the total polyphenol intake, followed by other green vegetables. Neither herbs nor edible wild vegetables\<br/>contributed significantly to the total polyphenol intake due to their low consumption. Green vegetables are therefore considered very important sources of polyphenol intake for the Vietnamese. | |||||
書誌情報 |
Journal of nutritional science and vitaminology 巻 50, 号 3, p. 203-210, 発行日 2004-05 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 03014800 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA00703822 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 日本ビタミン学会 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | 本文データは学協会の許諾に基づきCiNiiから複製したものである | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
形態 | ||||||
804785 bytes | ||||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
著者版フラグ | ||||||
値 | publisher | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 490 | |||||
NIIサブジェクト | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 医学 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 日本ビタミン学会 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 学術雑誌論文 | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
学術雑誌論文 | ||||||
資源タイプ・NII | ||||||
Journal Article | ||||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
text | ||||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
01 | ||||||
異版である | ||||||
関連タイプ | isVersionOf | |||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | http://ci.nii.ac.jp/naid/110002703987 | |||||
所属 | ||||||
Institute of Environmental Science of Human Life, Ochanomizu University:National Institute of Nutrition | ||||||
所属 | ||||||
Institute of Environmental Science of Human Life, Ochanomizu University | ||||||
所属 | ||||||
Institute of Environmental Science of Human Life, Ochanomizu University | ||||||
所属 | ||||||
Department of Food and Nutrition, Japan Women's University | ||||||
所属 | ||||||
National Institute of Nutrition | ||||||
所属 | ||||||
Department of Nutrition, School of Medicine, The University of Tokushima | ||||||
所属 | ||||||
First Department of Internal Medicine, National Defense Medical College | ||||||
所属 | ||||||
Institute of Environmental Science of Human Life, Ochanomizu University |