WEKO3
アイテム
Quantitative NMR imaging study of the cooking of Japonica and Indica rice
http://hdl.handle.net/10083/1393
http://hdl.handle.net/10083/13934a02e046-2b40-4f3f-97d6-5e3184b3345e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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FOODRES-S-07-00290.pdf (507.5 kB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2018-01-26 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Quantitative NMR imaging study of the cooking of Japonica and Indica rice | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Cooking | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Indica rice | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Japonica rice | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | NMR imaging | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | T2 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Water content | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
著者 |
Kasai, Midori
× Kasai, Midori× Lewis, Andrew Ross× Ayabe, Sonoko× Hatae, Keiko× Fyfe, Colin A.× 香西, みどり |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | NMR imaging was used to follow changes in the water content and distribution during the cooking of Nipponbare (Japonica), Khao Dawk Mali (Indica) and High Amylose (Indica) rice. Samples were cooked in closed glass vials for various times, quenched to stop cooking and then investigated using two-dimensional multi-echo 1H imaging experiments at 20 °C. Images calculated from the first-echo revealed changes in the water content of the rice grains. T2 images calculated using the first 16 echoes were converted into quantitatively reliable contour maps of the water concentration using an empirical T2 vs. water content calibration determined from a series of water/rice starch mixtures. Considerable differences in the rate of water uptake and diffusion, the average water contents and the proportions of under-, optimally- and over-cooked rice were observed for the three rice types studied. | |||||
書誌情報 |
Food Research International 巻 40, 号 8, p. 1020-1029, 発行日 2007-08 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 09639969 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11526933 | |||||
権利 | ||||||
権利情報 | © Copyright 2007 Elsevier B.V., All rights reserved. | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | text/plain | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
形態 | ||||||
値 | 41049 bytes | |||||
形態 | ||||||
値 | 27274 bytes | |||||
形態 | ||||||
値 | 507540 bytes | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | AM | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa | |||||
著者版フラグ | ||||||
値 | author | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 498.5 | |||||
NIIサブジェクト | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 家政学・生活科学 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | Elsevier B.V. | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 学術雑誌論文 | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
値 | 学術雑誌論文 | |||||
資源タイプ・NII | ||||||
値 | Journal Article | |||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
値 | text | |||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
値 | 01 | |||||
異版である | ||||||
関連タイプ | isVersionOf | |||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1016/j.foodres.2007.05.010 | |||||
参照する | ||||||
関連タイプ | references | |||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | http://www.elsevier.com/wps/find/journaldescription.cws_home/422970/description#description |