WEKO3
アイテム
「頼(らい)家忌祭献立」の翻刻と解説 : その四 五代・六代
http://hdl.handle.net/10083/2489
http://hdl.handle.net/10083/2489406a046f-05b1-4aef-a118-eb82222aae00
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2008-04-30 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 「頼(らい)家忌祭献立」の翻刻と解説 : その四 五代・六代 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | A Reprint and Description of Menus for the Anniversaries of the Deaths of RAI Family Members : Part IV, The Fifth and Sixth Generations | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 忌祭献立 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 頼山陽 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 江戸時代 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | menus for the anniversaries of the deaths | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Sanyo RAI | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Edo period | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
大久保, 恵子
× 大久保, 恵子× 小竹, 佐知子× OKUBO, Keiko× ODAKE, Sachiko |
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作成者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 78706 | |||||
姓名 | オオクボ, ケイコ | |||||
作成者(ヨミ) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 78707 | |||||
姓名 | オダケ, サチコ | |||||
内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | A reprint of menus for the anniversaries of the deaths of the fifth and sixth generations of the Rai family is presented as follows: Shunsui as the fifth generation ; Sanyo, the son of Shunsui ; Keijo, the son-in-law of Shunsui ; Ryozen, the wife of the sixth generation Yoichi. All menus of Shunsui consisted of the principal course of a dinner (a soup bowl and three side dishes) with one extra side dish. This type of menu is the most typical pattern presented in other members of the family. The number of the list food gift written at the end of the menus were greater than the other members' ones. There were 15 menus left for Sanyo. The menu pattern did not show uniform: three menus were the highest grade, i.e. the grand dinner consisting of the principal course of a dinner with the second course containing another soup bowl ; four menus were the same pattern as the other members. It was noted that 'new rice' was only used for Sayno's menu. Menus pattern of Keijo and Ryozen were all the same pattern as the other members. | |||||
書誌情報 |
人間文化論叢 巻 9, p. 2.1-2.10, 発行日 2006 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13448013 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11356899 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
形態 | ||||||
値 | 513662 bytes | |||||
日本十進分類法 | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 051 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | お茶の水女子大学大学院人間文化研究科 | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・ローカル | ||||||
値 | 紀要論文 | |||||
資源タイプ・NII | ||||||
値 | Departmental Bulletin Paper | |||||
資源タイプ・DCMI | ||||||
値 | text | |||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||
値 | 03 | |||||
所属 | ||||||
値 | 都留文科大学 | |||||
所属 | ||||||
値 | 日本獣医生命科学大学 |