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  1. 紀要
  2. 人間文化論叢
  3. 9

「頼(らい)家忌祭献立」の翻刻と解説 : その四 五代・六代

http://hdl.handle.net/10083/2489
http://hdl.handle.net/10083/2489
406a046f-05b1-4aef-a118-eb82222aae00
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004831724.pdf KJ00004831724.pdf (513.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-04-30
タイトル
タイトル 「頼(らい)家忌祭献立」の翻刻と解説 : その四 五代・六代
タイトル
タイトル A Reprint and Description of Menus for the Anniversaries of the Deaths of RAI Family Members : Part IV, The Fifth and Sixth Generations
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 忌祭献立
キーワード
主題Scheme Other
主題 頼山陽
キーワード
主題Scheme Other
主題 江戸時代
キーワード
主題Scheme Other
主題 menus for the anniversaries of the deaths
キーワード
主題Scheme Other
主題 Sanyo RAI
キーワード
主題Scheme Other
主題 Edo period
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ departmental bulletin paper
著者 大久保, 恵子

× 大久保, 恵子

WEKO 78704

大久保, 恵子

Search repository
小竹, 佐知子

× 小竹, 佐知子

WEKO 78705

小竹, 佐知子

Search repository
OKUBO, Keiko

× OKUBO, Keiko

WEKO 78708

en OKUBO, Keiko

Search repository
ODAKE, Sachiko

× ODAKE, Sachiko

WEKO 78709

en ODAKE, Sachiko

Search repository
著者(ヨミ)
識別子Scheme WEKO
識別子 78706
姓名 オオクボ, ケイコ
著者(ヨミ)
識別子Scheme WEKO
識別子 78707
姓名 オダケ, サチコ
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 A reprint of menus for the anniversaries of the deaths of the fifth and sixth generations of the Rai family is presented as follows: Shunsui as the fifth generation ; Sanyo, the son of Shunsui ; Keijo, the son-in-law of Shunsui ; Ryozen, the wife of the sixth generation Yoichi. All menus of Shunsui consisted of the principal course of a dinner (a soup bowl and three side dishes) with one extra side dish. This type of menu is the most typical pattern presented in other members of the family. The number of the list food gift written at the end of the menus were greater than the other members' ones. There were 15 menus left for Sanyo. The menu pattern did not show uniform: three menus were the highest grade, i.e. the grand dinner consisting of the principal course of a dinner with the second course containing another soup bowl ; four menus were the same pattern as the other members. It was noted that 'new rice' was only used for Sayno's menu. Menus pattern of Keijo and Ryozen were all the same pattern as the other members.
書誌情報 人間文化論叢

巻 9, p. 2.1-2.10, 発行日 2006
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13448013
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11356899
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
形態
513662 bytes
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 051
出版者
出版者 お茶の水女子大学大学院人間文化研究科
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 紀要論文
資源タイプ・ローカル
紀要論文
資源タイプ・NII
Departmental Bulletin Paper
資源タイプ・DCMI
text
資源タイプ・ローカル表示コード
03
所属
都留文科大学
所属
日本獣医生命科学大学
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Ver.1 2021-03-01 09:23:34.285812
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